Chcąc odinstalować Nexus Radio pokazuje się komunikat o tym,że jest on włączony i jest w trayu.
Tam jednakże go nie ma.
Przy próbie uruchomienia Nexus Radio nie pojawia się nic.
Przy próbie deinstalacji pojawia się ten komunikat,co wyżej napisałem lub inny,że jest ta aplikacja włączona i mam ją zamknąć.Na to samo jednak wychodzi z tych komunikatów.
Miałem zarażony komputer-skanowałem Malwarebytes Anti-Malware i wykrył następujące rzeczy:
Typ skanowania: Pełne skanowanie (C:\|D:\|)
Przeskanowane obiekty: 239110
Upłynęło: 1 hour(s), 58 minute(s), 55 second(s)
Zainfekowane procesy w pamięci: 0
Zainfekowane moduły pamięci: 0
Zainfekowane klucze rejestru: 1
Zainfekowane wartości rejestru: 0
Zainfekowane pliki rejestru: 0
Zainfekowane foldery: 0
Zainfekowane pliki: 1
Zainfekowane procesy w pamięci:
(Nie wykryto groźnych plików)
Zainfekowane moduły pamięci:
Zainfekowane klucze rejestru:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\seekservice (Adware.Agent) -> Quarantined and deleted successfully.
Zainfekowane wartości rejestru:
Zainfekowane pliki rejestru:
Zainfekowane foldery:
Zainfekowane pliki:
C:\Program Files\SeekService\uninstall.exe (Adware.Agent) -> Quarantined and deleted successfully.
Podejrzewam,że ścieżka,na której był ten program jest uszkodzona lub już nie wiem co.
A wszystko to się zaczęło od instalacji Advanced System Care (juz go wyrzuciłem) system został spowolniony,zawieszał się-podobnie się dzieje,gdy instaluję na nowo Nexus Radio.
Reszta programów działa bez zarzutu i komputer normalnie pracuje-nie zawiesza się.
Dodano Dzisiaj, 16:13:
Dodam jeszcze,że odinstalowałem Nexus Radio i zastosowałem się do poniższych wskazówek z innego forum,lecz to nic nie dało.
Po próbie kolejnej instalacji,która w całości przebiega prawidłowo nie można uruchomić Nexus Radio.
Nie wiem,co jeszcze można zrobić.
To już wykonałem:
Na sam koniec przeczyść komputer CCleaner
Restart komputera.
Ponów instalację.