Zakładam temat w tym dziale, jako że do "hardware" nie pasuje, jako że mikrofon działa sprawnie

Tylko coś z opcjami jest nie bardzo w windowsie, bo jak wytłumaczyć?
Oto mój problemik (bardzo problematyczny, bo czystość przy nagrywaniu jest mi na prawdę potrzebna!) :
Podczas gdy wysyłam wiadomość GŁOSOWĄ poprzez program "Windows live Messenger", to mój głos nagrywa się przytłumiony

GDY jednak otworzę normalnie rejestrator dźwięku i nagram coś, to dźwięk jest czysty...
Dołączam 2 pliki .wav. Na pierwszym będziecie słyszeli wiadomość wysłaną przez klip głosowy w MSN messenger, a drugi plik to jest osobno nagrywany w rejestratorze dźwięku. TAKI czysty dźwięk chcę mieć, gdy wysyłam wiadomość głosową przez Messengera, bądź dzwonię przez program!!

Tutaj wrzuciłem te dwa KRÓCIUTKIE pliki .wav :
http://kwic.iitalia.com/
Czy ktoś byłby tak miły i wytłumaczył mi dlaczego głos się przytłumia? Tak jakbym miał jakiś kulawy mikrofon, a przecież słychać z pliku drugiego, że dźwięk w "normalnych" okolicznościach, jest ok.
Po co mi czysty dźwięk jak nagrywam dla siebie? Jak rozmawiam z ludźmi przez internet to WTEDY chcę mieć czysty dźwięk, żeby mnie ktoś zrozumiał... Na prawdę jest to uciążliwe, bo np. aktualnie chcę się uczyć wymowy brytyjskiej i jak tutaj koleś ma mnie ocenić, jak za przeproszeniem, cenzura słychać? Słychać jakiś bełkot, zamiast normalnych dźwięków..
Na prawdę zależy mi na rozwiązaniu tego problemu

pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc!