Wiem, że sporo tu podobnych tematów, lecz niczego konkretnego nie moge wybrać. Zatem. Idę teraz na studia i muszę kupić jakiegoś laptopa, stacjonarnego nie biore z takiego względu, ze nie chce zagracać pokoju. Do rzeczy, a wiec laptop ma służyć głownie do przeglądania internetu, filmów, muzyki, programów (od graficznych, poprzez inne cuda niewidy a skonczywszy na poczciwym pakiecie office) system jaki zamierzam na nim mieć w przyszłości? to Windows 7, od czasu do czasu jakaś gierka też może być na nim odpalona, wiec grafika też niech będzie jako taka, choć nie jest to z założenia komputer do gier. Zależy mi głownie na szybkości procesora, dużej pamięci RAM, sporym dysku twardym i wytrzymałej baterii. Chciałbym również aby laptop był solidnie wykonany (czyt. zawiasy itd.)
PS. Jako, że na laptopa idzie z kieszeni ojca on upiera się przy netbooku, gdyż twierdzi, że bedzie bardziej mobilny, lżejszy, dłużej bateria trzyma itp. Jednak ja ide na Politechnike i nie sądze, zeby tam laptop podczas wykładów miał duże zastosowanie, gdyż to nie język polski ze sie pisze wypracowania. Wiec ja skłaniam się ku zwykłemu nootebookowie, gdyż na nim ze spokojem będę mogł obejrzeć jakiś film czy zrobić jakiś projekt. Jakich argumentów mam użyć, że netbook odpada. ?
PS2.
Ten mi chodzi po głowie
LENOVO IdeaPad Y530
http://www.allegro.pl/item732122782_lenovo_y530_t6500_4gb_320gb_gf9600_1gb_led_windows.html
czy to dobry wybór by był?