Dotychczas pracowałem tylko na podzespołach AMD i raczej chciałbym przy tym pozostać, zwłaszcza jeśli chodzi o kartę graficzną. Chciałbym, aby komputer miał przynajmniej 3 porty USB, mile widziany Bluetooth i HDMI. 2GB RAM to minimum, 3GB jest ok. Matryca - maks 17".
Zastosowanie: praca codzienna przy Internecie, biurowa, filmy HD, od czasu do czasu jakieś gry (na PC preferuję stare i sprawdzone, od nowych mam konsolę, ale również miło by było, gdyby komputer pociągnął niektóre nowsze produkcje - a wiem, że podzespoły, które podałem |przynajmniej niektóre| to potrafią).
No i ogólnie chciałbym, aby komputer ten trochę mi posłużył. Miałem już na oku kilka modeli: Acer 5552G, nowe HP G62 czy HP dv6-3005, Asusy serii K50 i pokrewne w tej cenie oraz dzisiaj wpadł mi w oko MSI FX610-016XPL.
Aha, preinstalowany system operacyjny jest mi zbędny.
Co szanowni użytkownicy mogą polecić, czy mogą coś powiedzieć na temat podzespołów, które podałem, jak się to ma w połączeniu z czym w praktyce. Mile widziane jakieś konkretne oferty, planuję kupić coś gdzieś w połowie stycznia.
I jeszcze jedno i najważniejsze - cena maksymalna, na jaką zwrócę uwagę to 2100 złotych - wiadomo, gdy dojdą do tego raty cena końcowa trochę wzrośnie, dlatego chciałbym wydać jak najkorzystniejszą kwotę.
Pozdrawiam
Dodano Dzisiaj, 17:41:
I co, naprawdę nikt nie jest w stanie mi pomóc, nic doradzić? Gdzie się podziali wszyscy specjaliści, których przecież tak wielu tutaj jest i którzy przekrzykują się co krok który to nie jest mądrzejszy?