W tym topicu piszcie odnośnie odblokowania simlock'a przez kod tzw. Zdalny UNLOCK
ZANIM COKOLWIEK NAPISZESZ PRZECZYTAJ 2x TO CO PISZE TUTAJ:
http://www.programosy.pl/index.php?s=simlock
Najczesciej zadawane pytania w tym topicu, przeczytaj to dokladnie jak nie znajdziesz sowjej odp. to dopiero zadaj pytanie.
1. Czy da sie sciagnac simlocka kodem z siemensa, motoroli, alcatela...
Odp: MOZLIWE ze tak ale my mamy mozliwosc tylko usuniecia simlocka z modeli ktore podane sa na http://www.programosy.pl/index.php?s=simlock jezeli bedziemy znac sposob na inne modele na pewno opublikujemy je na programosy.pl, wiec prosze nie pytac czy ktos zna sposob na usuniecie simlocka z alcatela itp... a jezeli Ty znasz takowy sposob to podziel sie nim :)
2. U mnie w kodzie pisze na końcu n jak mam je wpisać?
Odp: Zamiast n trzeba wpisac 1
3. Czy można w jakikolwiek sposób założyć spowrotem sim-locka, skoro można go usunąć za pomocą programu to chyba można założyć...??
Odp: Jest taka mozliwosc ale simlocki zakladaja tylko serwisanci np. w salonie IDEA, Plus... Nie ma takiego programu ktory wygeneruje kod wpiszesz go i bedziesz mial simlocka...
4. Czy sciaganie simlocków jest legalne
Odp: Tak jest to jak najbardziej legalne
5. W generatorze mam podac network i nie wiem co wpisac?
Odp: W polu network musisz podać odpowiedni kod dla danej sieci:
26001 Plus,
26002 ERA,
26003 Idea
6. Aby sprawdzić numer IMEI należy podać następujący kod
*#06#
7. Standartowy kod zabezpieczający do telefonów Nokia
12345
Zbędne posty będą usuwane
Pozdrawiam....
EDIT 2009.09.09
Od dzisiaj każdy problem tyczący się ściągania / zdejmowania / odblokowywania simlocków opisujemy w osobnym temacie w tym dziale - czyli GSM - Telefonia komórkowa. Proszę pamiętać o prawidłowej nazwie tematu czyli: Simlock - Model telefonu, np. Simlock - Nokia 3310. Ten temat zostaje zablokowany, autorzy postów którzy zadali pytanie i nie uzyskali odpowiedzi proszeni są o napisanie nowego tematu.

masz tutaj bezposrednia strone to ulatwi ci generowanie
 masz tutaj bezposrednia strone to ulatwi ci generowanie  przeczytaj uwaznie cale forum tam krok po kroku pisze
 przeczytaj uwaznie cale forum tam krok po kroku pisze  powodzenia
 powodzenia 
 )) normalni ludzie ktorzy wiedza o co w tym chodzi i siedza w tym 24h na dobe wydaja full kasy na sprzet a tu widze sami magicy siedza.kochani kalkulatory sie koncza i dobrze.i tak robia juz tylko starsze tel a z nowych tylko te ze starszymi wersjami softu.szkoda ze w ogole wyszly.ale to kwestia czasu i ten topik przestanie istniec z powodu braku glupich kalkulatorow. bardzo mnie to cieszy. nie mam wiecej nic do dodania. powodzenia magicy
)) normalni ludzie ktorzy wiedza o co w tym chodzi i siedza w tym 24h na dobe wydaja full kasy na sprzet a tu widze sami magicy siedza.kochani kalkulatory sie koncza i dobrze.i tak robia juz tylko starsze tel a z nowych tylko te ze starszymi wersjami softu.szkoda ze w ogole wyszly.ale to kwestia czasu i ten topik przestanie istniec z powodu braku glupich kalkulatorow. bardzo mnie to cieszy. nie mam wiecej nic do dodania. powodzenia magicy  
   (( Czekam na pomoc ...
(( Czekam na pomoc ...